Acasa » Atitudine » Fă o pauză şi priveşte-te în oglindă!

Fă o pauză şi priveşte-te în oglindă!

Descartes, un cunoscut filosof, spune ca omul este o dualitate: trup şi suflet. Desigur, acelaşi lucru l-au spus şi alţi filosofi dar sub alte forme. De exemplu Augustin numeşte această dualitate: „omul interior şi omul exterior”.

Dar lăsând filosofia la o parte, zilele trecute am avut o pasă proastă fără un motiv concret. De obicei sunt plin de energie, vesel şi zâmbăreţ, dar atunci eram stresat şi trist.

În drum spre casă, refugiul suprem, acolo unde nimeni nu te vede când eşti trist sau stresat, am dat de o oglindă. O oglindă simplă care îmi reflectă trupul… sau omul exterior cum ar zice Augustin. Am stat şi m-am privit scurt în ea, fascinat de corpul pe care-l deţin şi de expresia feţei mele de pe care citeam, cu omul interior, că pe omul exterior se văd sentimentele omului interior. Vasăzică am constientizat că pe faţa mea se vede tristeţea.

Şi dacă este ceva ce ne învaţă dezvoltarea personală este să nu arătăm lumii că suntem trişti nici când suntem trişti, fie ce-o fi!

Atunci am început să-mi schimb atitudinea, am început să mă controlez speriat fiind de „Arielul exterior”.

Acum trec zilnic pe lângă oglindă şi fără să mă vadă nimeni, fără să ştie nimeni în afară de voi, mă privesc puţin în ea. Nu mult – 2-3 secunde, în grabă. Analizez omul exterior instant şi-mi dau seama dacă „arăt bine” sau nu.

E un exerciţiu pe care-l fac zilnic şi îmi place. Pentru mine omul exterior e important precum omul interior. Trebuie să am grijă de atitudinea şi imaginea mea.

Fă o pauză şi priveşte-te uneori în oglindă.

Descarcă Gratuit Ebook-ul: ”A murit Facebook-ul?”

Descoperă cum funcționează Algoritmul Facebook în 2024 și cum să-l folosești pentru a-ți crește exponențial vizibilitatea și vânzările!

10 metode simple și la îndemâna oricui prin care să crești exponențial vizibilitatea și engagement-ul postărilor tale.

3 răspunsuri

 1. Se spune ca arati cum te simti. Te simti bine, „radiezi”. te simti rau, emani mahnire.
  Nu cred ca poti sa arati bine daca te simti rau. Poate doar sa fii un actor priceput.
  Asa ca, pentru a arata bine, fa tot posibilul sa te simti bine.

  1. Sunt persoane care se simt bine urmand principii foarte seci si simple (gen pers. mediatizate la TV si in can-can-uri)poate asta le face sa arate bine. Alte persoane se simt rau si arata bine, iar cei din ultima categorie sunt oamenii care se simt bine, dar arata rau.
   Intrebare pt tine: mai e valabila zicala ta „Se spune ca arati cum te simti”? Incearca sa te gandesti la exemple pt toate categoriile pe care le-am enumerat mai sus. 🙂

 2. De-acord, „omul interior” este la fel de important ca cel exterior. oglinda nu minte niciodata:)!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


litera.ro
10 metode simple și la îndemâna oricui

Descarcă Gratuit Ebook-ul: ”A murit Facebook-ul?”

Descoperă cum funcționează Algoritmul Facebook în 2024 și cum să-l folosești pentru a-ți crește exponențial vizibilitatea și vânzările!