Acasa » Interviuri » Interviu cu Karta Healy, fondatorul „The Bicycle Library”

Interviu cu Karta Healy, fondatorul „The Bicycle Library”

Karta Healy este fondatorul „The Bicycle Library” (site) – în traducere ar fi ceva de genul „Biblioteca bicicletei”. Iar această bibliotecă nu-i tocmai o bibliotecă oarecare… este un autobuz supraetajat, londonez, plin-plin-plin cu materiale ce au legătură cu bicicletele: reviste, cărţi, filme, artă (tablouri, tricouri etc.)

Karta Healy are o pasiune pentru biciclete… şi ca să nu o promoveze în modul clasic, a venit cu o idee nebună! Cum ar fi să pui într-un autobuz tot ce poţi despre biciclete… şi în caz că rămâne destul spaţiu (şi desigur, a rămas), mai băgăm şi niste biciclete!

Azi „Biblioteca bicicletei” se plimbă prin Londra pe la tot felul de evenimente şi închiriază zilnic biciclete. Scopul suprem este promovarea pedalatului urban. Dacă ajung vreodată în Londra o să vizitez acest auotbuz nebun!

Interviu cu Karta Healy, fondatorul The Bicycle Livrary

1. Ce te-a motivat să porneşti un proiect precum „The Bicycle Library” / „Biblioteca bicicletei”?

Fiind un designer industrial am tot căutat şi găsit soluţii pentru pedalatul urban. Observ o adevărată renaştere a designului de biciclete în zilele noastre şi vreau să fac ceva ca să fac parte din această comunitate. Într-un service de biciclete e atât de puţin spaţiu încât nu prea ai loc să înveţi sau să-ţi testezi „cel mai bun şi nou prieten” (n.r. noua bicicletă). Biblioteca, în schimb, te ajută să iei decizii corecte, te educă, te învaţă despre tipul de bicicletă care ţi se potriveşte ţie şi oraşului tău. Mai mult: oferă lecţii de pedalat, asigurări şi chiar te ajută să-ţi găseşti colegi de „navetă” pe bicicletă…

2. Cât costă închirierea de biciclete?

Avem momentan şapte tipuri de biciclete de oraş şi preţurile variază între 5 şi 20 de lire pe zi.

3. Unde anume este situată Biblioteca bicicletă? Aveţi un loc fix în care staţi?

Adesea stăm în „East London” (n.r. nu mi-e clar dacă se referă la zona de est a Londrei sau e vorba de un anumit cartier), dar adesea ne mişcăm în funcţie de evenimentele bicicliste. În această vară vom fi pe lângă Olympic Parc pentru a promova ciclismul presei internaţionale.

Interviu cu Karta Healy, fondatorul The Bicycle Livrary

4. Cum ai renovat autobuzul?

Autobuzul se numeste Maggie şi iniţial era un autobuz de şcoală ce transporta elevi într-o zonă dinafara Londrei. Ulterior i-am găsit acest nou „loc de muncă”. Acum Maggie este „the Original Bicycle Livrary Bus” (primul autobuz librărie). În rest… a fost o renovare graduală cu diverse bucăţi de mobilier vintage.

5. Poţi să ne spui ceva despre clientelă? Care-i publicul vostru?

Clienţii noştri sunt studenţi, scriitori, mame, corporatişti. Mergem la tot felul de evenimente de artă şi de film. Am fost invitaţi la Casa Parlamentului vara trecută pentru a ţine un seminar despre ciclism. Am observat că autobuzul nostru se potriveşte cam cu orice vârstă. Toată lumea se transformă într-un mic copil odată ce ajunge la bordul său.

6. Aveţi clienţi fideli?

Da. Avem o bază de date cu fanii noştri. Ei se strâng adesea la întâlnirile noastre, proiecţiile de film, marşurile pe biciclete… Mereu căutăm să atingem un public nou, mai ales oameni care n-au luat niciodată în considerare pedalatul. Noi vrem să-i convingem că pedalatul este soluţia.

O clienta fidelă de a noastră este o femeie de 27 de ani care lucrează la departamentul de cărţi Harrods. E foarte pasionată de cărţi şi astfel a dat de noi. Când ne-am întâlnit prima dată habar n-avea cum se merge pe bicicletă. Acum pedalează regulat şi, mai mult de atât, e voluntar şi îi ajută şi pe alţii să descopere cât de uşor este să te foloseşti de bicicletă ca de un mijloc de transport.

Interviu cu Karta Healy, fondatorul The Bicycle Livrary

Interviu cu Karta Healy, fondatorul The Bicycle Livrary

Articol tradus cu voia prietenilor de la GoodNet.org.

Descarcă Gratuit Ebook-ul: ”A murit Facebook-ul?”

Descoperă cum funcționează Algoritmul Facebook în 2024 și cum să-l folosești pentru a-ți crește exponențial vizibilitatea și vânzările!

10 metode simple și la îndemâna oricui prin care să crești exponențial vizibilitatea și engagement-ul postărilor tale.

4 răspunsuri

  1. East London = Barking & Dagenham, Bexley, City of London, Greenwich, Lewisham, Hackney, Havering, Newham, Redbridge, Tower Hamlets 😀 este zona de est a Londrei, compusa din aceste cartiere.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


litera.ro
10 metode simple și la îndemâna oricui

Descarcă Gratuit Ebook-ul: ”A murit Facebook-ul?”

Descoperă cum funcționează Algoritmul Facebook în 2024 și cum să-l folosești pentru a-ți crește exponențial vizibilitatea și vânzările!