Acasa » Cărţi » Omul în cautarea sensului vieţii – Viktor Frankl

Omul în cautarea sensului vieţii – Viktor Frankl

Am întrebat zilele astea pe fanpage-ul Motivonti care este sensul vieţii voastre. Am pus întrebarea pentru a va pune pe gânduri şi în scurt timp am început să primesc şi răspunsuri. Legat de acest subiect, astăzi vreau să vă povestesc despre o carte pe care îmi place să o citesc ori de câte ori trec printr-o perioada mai grea, şi anume Omul în căutarea sensului vieții de Viktor Frankl.

Viktor Emil Frankl (1905-1997) a fost un psihiatru şi neurolog vienez, cel care a fondat logoterapia, Cartea care l-a făcut cunoscut este Man’s search for meaning (Omul în căutarea sensului vieții).

Viktor devine în timpul războiului prizonier în lagărul de la Auschwitz, pierzând odată cu intrarea acolo totul: de la cercetările sale până la propria familie. Cruzimile şi ororile la care asistă îl îngrozesc. Întrebarea care îl macină este ce ne motivează să mai trăim atunci cand am pierdut totul. El îşi gaseste raspunsul şi la finele războiului iese teafăr din lagăr, înfiinţând terapia existenţială sau logoterapia, care este descrisă pe larg în a doua jumătate a cărţii. ”Sensul vieţii” sale l-a ajutat să meargă mai departe, l-a ţinut practic în viaţă şi l-a ajutat să treacă peste toate obstacolele pentru a-şi atinge scopul.

Ulterior, Frankl a avut la terapie o mulţime de oameni care treceau prin pedioade dificile şi nu reuşeau să dea un sens vieţii lor. Punând celebra întrebare „Care este motivul pentru care nu te sinucizi?”, răspunsul pe care ei îl dădeau era chiar sensul vieţii lor. Unii trăiesc pentru familie, alţii pentru jobul pe care îl au iar alţii pentru că vor să lase ceva remarcabil în urmă. Sensul pe care şi-l găseşte Frankl va las să îl descoperiţi singuri citind cartea.

De ce o recomand?

  • este mai mult decat o poveste, este o realitate descrisă de un om aflat în mijlocul evenimentelor respective, avand o acurateţe mai mare ca orice film pe aceeaşi temă
  • deşi povestirea se împleteşte cu aspectele ştiinţifice, cartea e uşor de citit şi înţeles, e scurta şi captivantă
  • te motivează să mergi şi tu mai departe, indiferent de greutăţile prin care treci, dându-ţi senzaţia ca nimic nu e imposibil
  • te face să îţi doreşti să realizezi ceva măreţ pentru a simţi că viaţa ta contează cu adevărat

Descarcă Gratuit Ebook-ul: ”A murit Facebook-ul?”

Descoperă cum funcționează Algoritmul Facebook în 2024 și cum să-l folosești pentru a-ți crește exponențial vizibilitatea și vânzările!

10 metode simple și la îndemâna oricui prin care să crești exponențial vizibilitatea și engagement-ul postărilor tale.

2 răspunsuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


litera.ro
10 metode simple și la îndemâna oricui

Descarcă Gratuit Ebook-ul: ”A murit Facebook-ul?”

Descoperă cum funcționează Algoritmul Facebook în 2024 și cum să-l folosești pentru a-ți crește exponențial vizibilitatea și vânzările!