Acasa » Motivaţional » Planifică-ţi ziua

Planifică-ţi ziua

Pentru mine zilele sunt împărţite în două: zile normale şi zile libere. Zilele normale sunt cele de rutină – trezit dimineaţa, mers la serviciu, venit acasă etc., iar cele libere sunt cele de concediu în care am multe lucruri de făcut dar nu am niciun şef care să-mi amintească să le fac.

Care-i diferenţa dintre cele două zile?

În zilele normale cel mai adesea îmi fac treaba. Dimineaţa îmi iau micul dejun la o oră decentă (nu aproape de ora prânzului cum fac în zilele libere), apoi îmi fac treaba la serviciu, apoi fac probabil nişte cumpărături pentru casă, am timp să citesc, să cânt la chitară, să mă odihnesc, să iau cina la o oră normală (nu aproape de miezul nopţii).

În zilele libere programul meu e foarte haotic. Nu apuc să fac cumpărăturile necesare pentru că îmi e lene să ies din casă. Nu apuc să cânt la chitară sau să citesc pentru că nu-mi găsesc vreme. Nu mănânc la orele corespunzătoare… Şi toate astea în timp ce aveam o zi liberă – şi deci aveam timp să fac tot ceea ce îmi doream chiar mai mult decât într-o zi normală, de obicei foarte încărcată.

Ideea este că în zilele libere noi suntem şefii aceia pe care-i găsim la serviciu şi pe care-i displacem. Şi desigur că şeful din noi mereu o să zică, ştiind că-i zi liberă, „Hai să mai dormim 5 minute.” sau „Hai să stăm în pijamale azi căci nu avem drumuri de făcut.„.

Tocmai de aceea noi trebuie să ne planificăm ziua. Poate chiar cu o seară înainte. Planificându-ne ziua cu o seară înainte subconştientul nostru „lucrează” asemenea unui angajat, în timp ce noi dormim, la modul în care urmează să ne punem planul în aplicaţie următoarea zi. Sună ciudat dar cu toţii ştim că-i real. De câte ori nu aţi putut adormi pentru că vă gândeaţi constant la „măreţul” eveniment din ziua ce urma? Vă gândeaţi într-un mod foarte detaliat la ce urma să faceţi şi în ce mod. Asta va face şi conştientul vostru.

Descarcă Gratuit Ebook-ul: ”A murit Facebook-ul?”

Descoperă cum funcționează Algoritmul Facebook în 2024 și cum să-l folosești pentru a-ți crește exponențial vizibilitatea și vânzările!

10 metode simple și la îndemâna oricui prin care să crești exponențial vizibilitatea și engagement-ul postărilor tale.

5 răspunsuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


litera.ro
10 metode simple și la îndemâna oricui

Descarcă Gratuit Ebook-ul: ”A murit Facebook-ul?”

Descoperă cum funcționează Algoritmul Facebook în 2024 și cum să-l folosești pentru a-ți crește exponențial vizibilitatea și vânzările!