1

Scapă de căldură!

aa

Scapă de căldură! Cred că ai observat cât e de cald afară. Dacă nu, foarte bine, înseamnă că ai un fel de imunitate față de gradele de afară, lucru care îți oferă un avantaj imens în fața noastră. Folosește-te de el, oricine vrea în echipă un om care nu se plânge de căldura de afară.

Pentru noi restul în schimb, am impresia că am găsit soluția supraviețuirii pe timp de zi. Și, incredibil sau nu, ea nu vine din dușuri reci, ceaiuri calde sau aer condiționat, ci din pasiune. Am descoperit, printr-o întâmplare, că dacă faci ceva ce te pasionează cu adevărat, mentalul trece automat pe acel lucru, ignorând factorii de mediu. De ce sunt sigur de aceast lucru? Pentru că am descoperit că pot ignora căldura stând în fața aragazului. Cu flacăra aprinsă. Un lucru ciudat ai spune. Așa m-am gândit și eu, până când am realizat că de fapt mă simt foarte bine și nici nu mă mai interesează că afară pot găti şi fără flacără deschisă.

Pasiunea mea este gătitul. Fac asta ca să mă relaxez, ca să mănânc ceva deosebit din când în când și ca să-i fac fericiți pe alții (în condițiile în care am în jurul meu o mulțime de gurmanzi). Așa că revelația m-a găsit făcând o tură de clătite, în timp ce în căști mă țineau relaxat The Cat Empire, Janis Joplin, Cas Haley, Alternosfera etc. Pornind de la acest fapt, m-am gândit că oricine poate scăpa de stres și, mai ales, căldură făcând ce-l pasionează.

Pe scurt, gândește-te la ce-ți place să faci, atât de tare încât mintea ta să se concentreze doar pe acel lucru și vei scăpa ușor și ieftin de alte probleme. Cred că funcționează și la stres, nervi, oboseală, mahmureală sau alte stări fizice/psihice care ne țin într-o priză negativă.

Recunosc, acesta este un articol experimental, dar cine nu riscă, nu are cum să câștige, nu-i așa?

Click Here to Leave a Comment Below 1 comments
Vivio - 13/08/2010

Eu cam trebuie sa fac o mica lucarea mare :) Si aa treburi proponderent fizice am vazut ca merge ceva asemanator ideii tale.

Dar cand vine vorba sa pun creierul mai mult in priza zici ca neuronii sunt incleiati rau :)

Reply

Leave a Reply: