1

Ţie de ce ţi-este cel mai frică?

aa

Ţie de ce ţi-este cel mai frică? am întrebat câteva sute (dacă nu chiar mii) de trecători. Pentru 3 zile am fost pe stradă cu o tăbliţă şi cretă colorată… la Street Delivery, în Bucureşti, mulţumită Grolsch, sponsorul experimentaliştilor – căci, asta am făcut, un experiment.

Am vrut să vedem ce răspunde lumea la întrebări mai mult sau mai puţin personale, într-un spaţiu public, vizibil de cea mai tânără parte a Bucureştiului.

Rezultatele? Trecătorii s-au distrat pe cinste, scriind frici reale sau inventate, exprimându-se uneori prin desene de clasa întâi, alteori prin simboluri neînţelese şi graffiti.

Tăbliţa ni s-a umplut de multe ori. La 10-15 minute de la ştergerea ei, era plină!

Am încercat să punem şi alte întrebări:

„Ce gust are oraşul tău?” sau „Zi-ne un adevăr despre tine”… şi ne-am ales cu răspunsuri de genul: „gust de mici” sau „îmi rod unghiile”.

Întrebarea preferată a fost cea cu frica, în mod cert!

Concluzia personală? O astfel de tăbliţă, la o scară muuult mai largă, într-un spaţiu public, poate supravegheată de un paznic… ar avea un efect interesant asupra populaţiei unui oraş.

Ţie de ce ţi-este cel mai frică?

Ţie de ce ţi-este cel mai frică?

La Street Delivery a fost cald, aşa cum trebuie, cu oameni frumoşi şi distracţie. Să ne vedem şi la anul!

Ţie de ce ţi-este cel mai frică?

Ariel
 

Click Here to Leave a Comment Below 1 comments
Aurelian - 27/06/2012

În Chișinău, în Piața Marii Andunări Naționale este un perete mare pe care fiecare scrie ce gîndește, cînd se umple se vopsește și oamenii scriu iar ce gîndesc, are vreo 2 ani de cînd se află acolo. 🙂

Reply

Leave a Reply: