Acasa » Cărţi » „Totul depinde de tine” – Thomas B. Smith

„Totul depinde de tine” – Thomas B. Smith

Ca oameni, trebuie constant să ne modelăm şi să ne adaptăm unor condiţii pentru a putea supravieţui, dar mai ales pentru a face asta într-un mod plăcut şi care să te facă să te simţi bine în pielea ta.

Trecând printr-o perioadă în care îmi doream să mă schimb pe mine, dar mai ales şa-mi schimb atitudinea şi percepţia faţă de anumite aspecte ale vieţii mele, am îneput, bineînţeles, să citesc şi să mă documentez.

După ce am trecut de etapa cu „” şi „”, am ajuns să pun mâna pe cartea „Cine mi-a furat Caşcavalul?”, volum care mi-a dat încredere că mă pot schimba şi că pot începe acest drum care mă va conduce spre succes.

Cum bine ştim cu toţii, momentul în care decizi să îţi schimbi comportamentul este unul dificil şi trebuie să fii conşient că acest lucru nu se va întâmpla peste noapte, dar că efectele vor fi vizibile încă de la început.

Totul depinde de tine - Thomas B. SmithAşa am ajuns să citesc şi , o carte a Editurii Amaltea, care m-a ajutat să îmi conturez în minte ideile care stau la baza unei atitudini pozitive.

Ce reprezintă atitudinea? Acea stare interioară care se reflectă, practic, în activităţile tale de zi cu zi. Aşadar, dacă tu nu ai o stare bună şi cei din jurul tău vor simţi asta. Thomas Smith sugera în carte că persoanele optimiste vor avea mai multe avantaje de-a lungul vieţii pentru că vor căuta soluţii la problemele pe care le au.

Cheia succesului, prezentată de autor în carte sa, este aceea de a repeta timp de 21 de zile obiceiuri ce aduc o stare bună, care să înlăture gândurile şi acţiunile negative. Chiar şi având aceste cunoştinţe, nu este uşor să te schimbi şi trebuie să ştii că acest lucru necesită timp, efort şi răbdarea celor din jur.

O altă parte importantă în procesul de schimbare este încrederea celor din jur în forţele tale şi sprijinul lor în ceea ce priveşte adoptarea unei atitudini pozitive. De asemenea, este important ca la rândul tău să dai dovadă de aceeaşi înţelegere şi suport pentru cei din jurul tău.

Pe parcursul a 14 capitole, Thomas B. Smith va prezenta modul în care schimbarea atitudinii i-a afectat viaţa, şi te va îndruma şi pe tine să poţi începe să faci acelaşi lucru cu propriul tău stil de viaţă.

Câteva citate scoase din cartea

 • Respectul de sine este cea mai importantă cale spre bunăstare şi succes.
 • Munca inteligentă aduce rezultate.
 • Atitudine pozitivă este importantă în fiecare aspect al vieţii.
 • Efortul depus cu onestitate şi inteligenţă este adesea răsplătit.
 • Dezvoltarea este necesară pentru succesul neîntrerupt.
 • Ajutându-i pe cei din jur să evolueze, ajuţi întreaga comunitate să îşi crească productivitatea.
 • Dacă eşuăm în viaţă, de noi depinde să aducem schimbările necesare atitudinilor şi obiceiurilor noastre pentru a câştiga.
 • Ţinteşte excelenţa, dar nu te aştepta la perfecţiune.
 • A păstra furia şi resentimentul şi a nu ierta îţi iroseşte energia valoroasă şi te menţine blocat.
 • În fiecare moment este un nou început şi cu toţii ne putem schimba gândirea şi comportamentul.

De ce să citeşti această carte?
În primul rând este genul de text care te ajută cu sfaturi practice, care au fost experimentate de autor. Dar cel mai important este modul în care Thomas Smith prezintă subiectele, astfel încât să fie uşor înţelese şi aplicate de orice cititor.

Adesea, sunt aduse în discuţie şi efectele unei atitudini negative asupra sănătăţii şi a fizicului, riscurile pe care le ai dacă nu începi să te schimbi, dar şi câteva sfaturi pentru a putea trece peste acest hop din viaţa ta.

Descarcă Gratuit Ebook-ul: ”A murit Facebook-ul?”

Descoperă cum funcționează Algoritmul Facebook în 2024 și cum să-l folosești pentru a-ți crește exponențial vizibilitatea și vânzările!

10 metode simple și la îndemâna oricui prin care să crești exponențial vizibilitatea și engagement-ul postărilor tale.

Un răspuns

 1. Aceasta carte se are ca scop acelasi lucru ca si „Secretul” sau „Puterea”. Principalul obiectiv este sa te faca sa renunti la ceea doreai prin schimbarea atitudinii, resemnare. Eu am crezut ani de zile in cartile si in tehnicile respective dar rezultatul este doar teoretic. Practica nu poate fi demonstrata. Circumnstantele exterioare nu se schimba indiferent de ce ai face.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


litera.ro
10 metode simple și la îndemâna oricui

Descarcă Gratuit Ebook-ul: ”A murit Facebook-ul?”

Descoperă cum funcționează Algoritmul Facebook în 2024 și cum să-l folosești pentru a-ți crește exponențial vizibilitatea și vânzările!