Acasa » Cărţi » „Triburi” – Seth Godin

„Triburi” – Seth Godin

Seth Godin e un om de succes, acest lucru este incontestabil. Are multe bestselleruri şi e foarte apreciat pentru gândurile sale despre marketing, joburi, internet şi alte subiecte „sofisticate”.

În „Triburi” Seth Godin pare să adune o sumedenie de scriituri de pe blogul său (pe care, apropos, scrie des şi vă recomand să-l urmăriţi zilnic) care au legătură cu ceea ce el numeşte „triburile”.

Din punctul meu o carte superbă, care sigur te motivează să te pui pe treabă, să începi să CONDUCI TRIBURI. Desigur, nu se referă la triburi de indieni sau triburi de mayaşi, ci la triburi de oameni din societatea noastră modernă: tribul oamenilor care citesc Motivonti, tribul oamenilor care merg pe bicicletă sau tribul oamenilor care nu mănâncă la McDonald’s.

Avem nevoie de tine să ne conduci.” e replica cheie aş zice eu. Oamenii nu se nasc lideri, ei devin lideri. Oamenii care cred în teoria care spune că liderii se nasc lideri nu vor deveni niciodată lideri – din păcate. 🙂

Seth Godin, pe scurt, ne spune să renunţăm la joburi şi să ne punem pe treabă. Ereticii erau arşi pe rug în trecut şi probabil că şi în ziua de azi nu sunt cu toţii văzuţi bine, dar este spre binele nostru să fim eretici şi să ne îndeplinim pasiunile conducând triburi care ne susţin.

N-aş putea, într-un articol ca acesta, să rezum în câteva cuvinte tot ce spune Seth Godin în această carte pentru că îmbină de fapt foarte multe domenii în 156 de pagini. Ierarhie, marketing, idei, globalizare, publicitate, viaţă, şefi, reţele de socializare etc.

Cartea sa este mică (are un format mic, drăguţ) şi se citeşte relativ repede – dar, deşi am terminat-o repede de citit, simt constant nevoia să recitesc anumite pasaje. De aceea, deşi nu-i prea frumos, am îndoit multe pagini (ca semn) ca să ştiu unde să revin cu lectura. 🙂

E plină de exemple concrete, scrisă (precum am zis mai sus) cu mult entuziasm şi plină de idei ce pot fi împrumutate.

PS: Cât am citit cartea am avut o perioadă în care aveam muuult prea multe idei (unele pe care chiar le-am pus în practică). E o carte care inspiră.

Dacă îţi doreşti să înveţi câte puţin din experienţa lui Seth Godin, poţi găsi cartea la Editura Publica, sau o poţi cumpăra de aici.

Descarcă Gratuit Ebook-ul: ”A murit Facebook-ul?”

Descoperă cum funcționează Algoritmul Facebook în 2024 și cum să-l folosești pentru a-ți crește exponențial vizibilitatea și vânzările!

10 metode simple și la îndemâna oricui prin care să crești exponențial vizibilitatea și engagement-ul postărilor tale.

3 răspunsuri

  1. Iti recomand sa citesti si Linchpin. Ar trebui sa te motiveze mai tare 🙂 Se intersecteaza cu multe articole scrise deja pe blog.

    1. Can I simply say what a relief to discover someone that really knows what they’re talking about on the net. You certainly realize how to bring a problem to light and make it important. More and more people have to look at this and understand this side of the story. It’s surprising you aren’t more popular because you definitely possess the gift.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


litera.ro
10 metode simple și la îndemâna oricui

Descarcă Gratuit Ebook-ul: ”A murit Facebook-ul?”

Descoperă cum funcționează Algoritmul Facebook în 2024 și cum să-l folosești pentru a-ți crește exponențial vizibilitatea și vânzările!