Acasa » Atitudine » O lecție pe zi » Arta de a te bucura de călătoria prin viață

Arta de a te bucura de călătoria prin viață

Nu există doi oameni care să fie la fel. Nici măcar gemenii identici nu sunt la fel, în materie de personalitate. Fiecare dintre noi este unic; și știi cât valoarează ceva unic? Da, corect, este neprețuit! Și da, asta înseamnă că tu ești o persoană neprețuită.

Din momentul în care ne naștem și deschidem pentru prima dată ochii, începem să creștem și să ne modelăm personalitatea ca urmare a mediului în care ne expunem și a experiențelor prin care trecem. Deși părinții și mentorii pe care îi avem își lasă amprenta într-un mod semnificativ asupra noastră, sunt destul de rare momentele în care mergem exact pe calea pe care ei și-ar fi dorit să mergem. Tocmai de aceea:

Fii sincer cu tine însuți

Dacă nu reușești să fii sincer cu tine însuți, atunci este practic imposibil să fii sincer cu cineva din jurul tău. Tocmai de aceea, atunci când iau o decizie, caut să-mi susțin punctul de vedere și motivele pentru care fac ceea ce fac. Este rău să-i minți pe cei din jur, însă este groaznic să te minți pe tine însuți. Din păcate sunt oameni care se obișnuiesc să ignore ceea ce-și doresc cu adevărat și ajung să acționeze conform cu ceea ce cred că vor cei din jur de la ei. Vreau să știi că este destul de probabil ca această cale să te conduce numai către dezamăgiri pe multe planuri…

Ia-ți zborul din cuibul confortabil

Când lucrurile par să o ia razna în viața ta, adu-ți aminte definiția nebuniei: Să faci același lucru, în fiecare zi, a fiecărei luni, a fiecărui an și să te aștepți la rezultate diferite. Dacă vrei să simți că trăiești și nu doar că exiști, este important să-ți iei zborul din cuibul confortabil în care ești. Trebuie să-ți croiești calea prin teritorii nedescoperite încă, pentru că aceste teritorii nedescoperite te vor conduce la lecții de viață importante, care-ți vor permite să te bucuri de călătoria prin viață.

Evită să-i lași pe ceilalți să facă ce vor ei cu tine

Indiferent de modul în care se comportă oamenii din jur, nu trebuie să facem ceea ce spun cei din jurul nostru. Sunt perioade în care pare că suntem asaltați continuu de familie, prieteni, străini și desigur, mass-media, să acționăm, să ne comportăm și să trăim în anumite moduri specifice.

Descoperă-ți și respectă-ți valorile

Dacă vrei să faci cuiva pe plac, fă-o cu sinceritate. Dacă-ți cer să faci ceva, fă-o doar dacă valorile și așteptările lor se aliniază cu ale tale și nu pentru că vrei să te dai mare în fața lor. Evită să urmezi o meserie doar pentru că părinții tăi ți-au spus să faci asta de când aveai 10 ani. În loc să faci asta, observă care este domeniul care te pasionează și profesează în cadrul acestuia. Cu alte cuvinte, descoperă care este acel lucru pentru care te-ai trezi în fiecare dimineață plin de entuziasm, abia așteptând să te apuci să-l faci, și doar atunci mergi în acea direcție.

Pe unde de aici?

Este viața ta, așa că bucură-te tu de ea. Nimeni de pe această planetă nu merge pe aceeași cale pe care mergi și tu și tocmai acest lucru face viața să fie specială și chiar distractivă. S-ar putea să întâlnești momente în care alte persoane îți vor arăta diferite poțiuni ale drumului pe care să mergi, însă tot la tine rămâne inițiativa de a parcurge acea călătorie. Exact cum i-a spus Morpheus lui Neo în “The Matrix”: “Neo, mai devreme sau mai târziu îți vei da seama, la fel ca mine, că există o diferență între a ști care-i drumul și a merge în direcția respectivă.”

 

Vlad Negrilă – NLP Trainer

Descarcă Gratuit Ebook-ul: ”A murit Facebook-ul?”

Descoperă cum funcționează Algoritmul Facebook în 2024 și cum să-l folosești pentru a-ți crește exponențial vizibilitatea și vânzările!

10 metode simple și la îndemâna oricui prin care să crești exponențial vizibilitatea și engagement-ul postărilor tale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


litera.ro
10 metode simple și la îndemâna oricui

Descarcă Gratuit Ebook-ul: ”A murit Facebook-ul?”

Descoperă cum funcționează Algoritmul Facebook în 2024 și cum să-l folosești pentru a-ți crește exponențial vizibilitatea și vânzările!