Acasa » Atitudine » O lecție pe zi » Cum (nu) mi-am cumparat UGG-uri la super pret :))

Cum (nu) mi-am cumparat UGG-uri la super pret :))

Cred ca vi se întâmplă și vouă să primiti pe email propuneri și reclame dubioase. Nu?

Și parcă nu m-am abonat la nici un site de lengerie de pat sau vacanțe exotice sau la mult doriții pantofi care tot îmi vin pe email împachetați frumoși. 🙂

Dar uite ca anul trecut pe vremea asta, primisem o ”ofertă de nerefuzat” pe email la UGG. Da, știți voi mult râvniții papucei-motănei care îi vezi mai la toate fetele pe stradă. Și, culmea sunt scumpi rău, (cei originali) oare din ce blană de crocobaur sunt făcuti de trebuie să dai o avere pe ei? 🙂

În email apărea prețul, dacă țin minte bine, în jur de 50 $. Pfff instinctul meu feminin în al cumpărăturilor s-a trezit și hop eram cu cardul în mână și cu papuceii-motanei în picioare imaginar. Am făcut plata cu cardul online, dupa cum suntem deja obisnuiți și în doi timpi și trei mișcări era gata plata. Hei, simplu nu? Deja mai toata lumea îsi cumpără câte ceva online și unii chiar probabil de ceva vreme nu au mai călcat fizic în magazin, cumpărându-și doar de pe internet.

Așa că și eu eram mega entuziasmată că voi avea ”originalii UGG” și nu a fost nevoie să-i caut prin magazine și să mă tot sperii de prețul piperat. Că deh, uitându-mă pe site-ul lor și la poze, parcă, parcă erau ”originali”, nu făceam și nici acum nu aș ști să fac diferența între ei doar din poze că pe stradă la sigur am început și eu să vad fel de fel de papuceii-motănei. 🙂

Deci, plata a fost simplă ce mare chestie! Însă timpul de așteptare…. PF!

Trece o săptămânâ, douâ, deja mă simțeam cu musca pe căciulă și cu banii luați din cont. Atunci am început să bănuiesc că picioarele mele nu se vor încalzi în papuceii-motănei  și am început cercetările. Prima dată am sunat la bancă și mai apoi am trimis email cu datele firmei fantomă și unele print screen-uri cu detaliile plății și desigur dovada că i-am contactat și nu am primit răspuns.

Pe scurt, mi s-au returnat banii de la bancă, nuștiu cum s-au descurcat ei mai departe să-i recupereze.

Probabil ți s-a întâmplat să primești unele reclame pe email și să dai click direct care te redirectionează în magazine online. Este una dintre cele mai fregvente practici întalnite și se profită de noi pentru că, știm cu toții că, lumea cam cumpără la impuls.

Certificate ssl

Așadar, tot pățitu-i priceput și mă gândeam să vă las mai jos unele sfaturi.

  • Nu dati click din email pe reclamele dubioase apărute, doar dacă sunteți siguri că v-ati abonat la ei pe site în trecut.
  • Încercați să cumpărați de pe site-uri cunoscute și în care aveți incredere sau i-ați verificat deja pe internet și par un magazin online sigur.
  • Nu furnizați niciodată codul PIN pe lângă datele de pe card care vi se cer.
  • Cumpărați doar de pe site-urile care au simbolul unui lacăt în bara adresei web – care ar trebui să înceapă cu „https://” nu doar cu „http”. Aceste site-uri dețin un certificat SSL.
  • Dupa ce ți-ai luat și tu papuceii-motănei mult doriți, unele site-uri vă mai cere o parolă, asta indică un nivel de securitate ridicat, ceea ce este prefect pentru noi. Vă va aparea „Verified by Visa” de la Visa sau „SecureCode” de la MasterCard.
  • Dacă îti dorești tare vreun obiect sau serviciu și nu mai ai răbdare să mai cauți și în altă parte, poate că îți face din ochi prețul, atunci salvează ca și mine toate datele firmei care apar pe site, print screen-uri cu detaliile plății și tot ce crezi că va fi necesar în caz că nu-ți primești comanda. Acesta este un pas mic către siguranța ta online.
  • Nu cumpărați ieftin de pe internet, pentru că s-ar putea să vă coste mai scump. Eu spun merci că banca m-a ajutat și mi-am recuperat banii, dar puteam să-i pierd. 🙂

Sper că vă este utilă experiența mea cu final fericit și sper că data viitoare când mai cumparați ceva online să vă informați și să vă gândiți de două ori înainte de a finaliza comanda.

Descarcă Gratuit Ebook-ul: ”A murit Facebook-ul?”

Descoperă cum funcționează Algoritmul Facebook în 2024 și cum să-l folosești pentru a-ți crește exponențial vizibilitatea și vânzările!

10 metode simple și la îndemâna oricui prin care să crești exponențial vizibilitatea și engagement-ul postărilor tale.

Un răspuns

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


litera.ro
10 metode simple și la îndemâna oricui

Descarcă Gratuit Ebook-ul: ”A murit Facebook-ul?”

Descoperă cum funcționează Algoritmul Facebook în 2024 și cum să-l folosești pentru a-ți crește exponențial vizibilitatea și vânzările!