Acasa » Călătorii » Cele mai importante avantaje ale închirierii unei case de vacanță

Cele mai importante avantaje ale închirierii unei case de vacanță

De regula, casele de vacanta se dovedesc a fi investitii costisitoare si din aceasta cauza, numerosi proprietari se gandesc sa le inchirieze cu scopul de a-si mai acoperi din cheltuieli.

De fapt, majoritatea proprietarilor care pun anunturi de inchiriere pe un site, precum anunturigratuite88.ro, pentru proprietatile de vacanta pe care le detin, fac acest lucru pentru a recupera cel putin o parte din cheltuielile pe care le au cu intretinerea acestora – fie ca este vorba despre proprietati pe litoral, fie ca este vorba despre proprietati la munte sau oriunde altundeva.

Multi dintre acesti proprietari se intreaba: „Pot sa-mi folosesc casa de vacanta pentru a genera venituri?” Raspunsul la aceasta intrebare este afirmativ, cu mentiunea ca este nevoie de putina munca suplimentara si angajament. Majoritatea proprietarilor au un loc de munca si nu au timp sa isi concentreze toata energia asupra managementului casei pe care o detin pe undeva prin tara, doar pentru vacanta.

Unul dintre avantajele importante ale inchirierii casei de vacanta consta in posibilitatea de a stabili preturi ridicate in timpul sezonului de varf – poate fi vara, daca proprietatea de vacanta se afla pe litoral (Constanta, Mamaia, Neptun sau alte statiuni), dupa cum poate fi si iarna daca proprietatea se afla la munte (Brasov, Sinaia, Predeal sau alte statiuni turistice cu aflux de turisti mare in timpul iernii).

Pentru multi, o casa de vacanta este atat o investitie emotionala pretioasa, cat si o investitie financiara. Daca proprietarii casei nu apeleaza la o terta persoana care sa se ocupe de inchirierea casei, au posibilitatea de a discuta si evalua direct  potentialii chiriasi si de a decide care sunt persoanele potrivite, pe care sa le accepte in casa.

închiriere casă

Ce se intampla atunci cand proprietarii locuiesc departe de casa de vacanta si nu pot merge acolo de cate ori sunt solicitati de eventuali chiariasi? De exemplu, un proprietar are o casa de vacanta in Maramures, dar locuieste in Bucuresti. Bineinteles ca nu ii va conveni sa strabata o distanta asa mare ori de cate ori cineva doreste sa vizioneze proprietatea. De fapt, majoritatea proprietarilor nu locuiesc in apropierea casei pe care o inchiriaza. Cea mai buna solutie in astfel de cazuri este sa gaseasca un administrator bun care sa se ocupe de inchirierea casei, o persoana responsabila si demna de incredere.

Aceasta persoana va avea un rol esential intr-o afacere precum cea a inchirierii casei, deoarece pe langa oferirea unui serviciu regulat de curatenie intre sosiri, va fi mereu la fata locului pentru a ajuta chiriasii in problemele de zi cu zi care nu se pot rezolva prin telefon sau prin e-mail.

Multi proprietari vad in aceasta afacere o scuza perfecta pentru a crea casa visurilor lor. Isi justifica simplu redecorarile, adauga anumite facilitati, cum ar fi o piscina sau jacuzzi, investesc in tehnologie de ultima generatie si,  dintr-o data, toate aceste luxuri nu mai sunt exagerate, ci investitii in afaceri care ofera un avantaj competitiv, o crestere a ratelor de inchiriere sau o crestere a pretului de vanzare, la un moment dat. Este foarte comun printre proprietari sa admita in gluma ca proprietatea de vacanta este mult mai frumoasa decat casa in care locuiesc.

In plus, multi proprietari spun in mod repetat ca inchirierea casei de vacanta este o experienta foarte satisfacatoare. De altfel, doar asa se explica numarul mare de anunturi imobiliare prin care se ofera sejururi in toate zonele turistice ale Romaniei.

Descarcă Gratuit Ebook-ul: ”A murit Facebook-ul?”

Descoperă cum funcționează Algoritmul Facebook în 2024 și cum să-l folosești pentru a-ți crește exponențial vizibilitatea și vânzările!

10 metode simple și la îndemâna oricui prin care să crești exponențial vizibilitatea și engagement-ul postărilor tale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


litera.ro
10 metode simple și la îndemâna oricui

Descarcă Gratuit Ebook-ul: ”A murit Facebook-ul?”

Descoperă cum funcționează Algoritmul Facebook în 2024 și cum să-l folosești pentru a-ți crește exponențial vizibilitatea și vânzările!