Acasa » Atitudine » Schimbare » Panourile solare – avantaje și dezavantaje

Panourile solare – avantaje și dezavantaje

În prezent, găsim multe infomații despre cum să transformăm energia eoliană, energia solară chiar și energia apei în scopul de a găsi energii alternative pentru o mai bună economisire a resurselor oferite de mediul înconjurător.

Se dorește să se transforme orice energie și să se găsească tot mai multe soluții prietenoase cu mediul. Poate părea scumpe aceste idei deja puse în practică, dar dacă să ne gândim pe termen lung, când calculăm recuperarea investițiilor, ne dăm seama că în câțiva ani ne recuperăm toți banii.

La fel vedem și că dezvoltarea panourilor solare își ia avânt de câțiva ani, mai ales în Europa de Vest.

În România, a început să crească considerabil piața și tot mai mulți români se interesează despre panourile solare.Pe lângă faptul că producătorii de panouri solare ne asigură că putem avea apă caldă în orice anotimp, ele ne poate aduce și un aport de energie în procesul de încălzire a casei pe timpul iernii.

Panourile solare reduc considerabil facturile unei proprietăți.

Cu toții ne dorim costuri mai mici la facturi. Cu aceste panouri reușim să le și obținem. Pe lângă alte beneficii, totodată reușim să avem o independență în ceea ce privește gazul sau lemnele pe care suntem nevoiți să le plătim/achiziționăm de fiecare dată. Mai ales iarna când avem nevoie și depindem de alte persoane pentru a ne încălzi locuințele. Multe persoane preferă să investească în panouri, chiar dacă pe moment este o cheltuială semnificativă. Panourile solare îți dă posibilitatea de a sta liniștit pe tot parcursul anului și a nu tot face depozite imense cu lemn sau carbuni (dacă locuiești la sat). Sau să mai îngheți de frig în vreo iarnă geroasă (dacă stai în oraș) și se întrerupe furnizarea gazului sau a energiei electrice. 🙂

Unul dintre avantajele panourilor solare sunt mobilitatea lor.

Dacă ești sceptic că vei da mulți bani pe ele și la un moment dat din viață dorești să-ți schimbi locuința, partea frumoasă a lor este că le poți lua cu tine. Se găsesc multe colectoare solare termice care pot fi mutate în cazul în care nu doriți să renunțați la ele. Sunt ușor de montat și de schimbat, desigur va fi nevoie să apelezi la un specialist.

Panourile solare sunt eficiente chiar și iarna.

Poate te gândești că iarna nu avem suficientă căldură provenită de la soare ca să putem profita de ele și pe durata acestui anotimp. Iată că specialiștii ne confirmă că putem avea apa caldă chiar și în sezonul rece al anului. Ele fiind montate într-un unghi înclinat, zăpada va reuși să alunece și nu va fi o barieră. Așa că, nu vor fi acoperite în întregime de un strat gros zăpadă și procesul de încălzire a apei poate avea loc. Desigur, nu sunt la fel de eficiente ca și în sezonul cald, dar se poate interveni manual pentru o bună funcționare a panourilor solare.

Panourile solare nu se pot monta pe orice acoperiș.

Unul dintre dezavantajele prezentate de GreenPower găsite la panourile solare este că înainte de a investi, va fi nevoie ca un specialist să vă confirme că acoperișul dumneavoastră este potrivit. Desigur vă va confirma dacă proprietatea voastră poate beneficia la maxim de avantajele care le aduce un panou solar sau va fi nevoie de unele modificări. Panourile solare avantaje și dezavantajeExistă două tipuri de panouri solare.

  • panouri solare termice
  • panouri solare fotovoltaice

În funcție de ce vă doriți sau de priorități, aceste două tipuri de panouri solare pot ”lucra” împreună pentru casa ta, deoarece au scopuri și utilizare diferită.

Panourile solare termice sunt recomandate pentru sezonul rece. Ele captează energia solară și o transformă în energie termică. Așa că dacă prioritar la voi ar fi să dispuneți de apă caldă sau încăzirea proprietății puteți învesti într-un astfel de panou. Specialiștii ne confirmă ca pe timpul iernii, panourile solare obțin aproximativ 60 – 80% din necesarul de apă caldă și desigur vara ajung la 100%.

Panouri solare fotovoltaice transformă energia solară în energie electrică cu condiția ca panoul să fie expus la lumină. Se poate folosi pentru aparatele electrice din casă cât și pentru centrala electrică ca și sursă de energie. Se recomandă, totuși, ca să nu vă deconectați de la rețeua publică de electricitate pentru o mai bună funcționare a panoului.

Indiferent de alegerea pentru care optați, suntem convinși că acesta este viitorul încălzii a câtor mai multe propietăți. În România crește considerabil numărul persoanelor care apelează la această metoda de regenerare a energiei solare.

Dacă încă sunteți sceptici puteți urmări aici cât sunt de eficiente panourile solare.

Descarcă Gratuit Ebook-ul: ”A murit Facebook-ul?”

Descoperă cum funcționează Algoritmul Facebook în 2024 și cum să-l folosești pentru a-ți crește exponențial vizibilitatea și vânzările!

10 metode simple și la îndemâna oricui prin care să crești exponențial vizibilitatea și engagement-ul postărilor tale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


litera.ro
10 metode simple și la îndemâna oricui

Descarcă Gratuit Ebook-ul: ”A murit Facebook-ul?”

Descoperă cum funcționează Algoritmul Facebook în 2024 și cum să-l folosești pentru a-ți crește exponențial vizibilitatea și vânzările!