Acasa » Uncategorized » Calea catre increderea in sine

Calea catre increderea in sine

A avea increderea in sine inseamna sa ai  incredere in propriile abilitati; este legata de competenta si de eficacitate. Cand competenta creste, creste si increderea in sine. Multi oameni nu au incredere in ei pentru ca au fost educati in mod eronat, cu frica si pedepse, nu au fost incurajati sa invete si sa experimenteze, sa testeze si sa vada ca POT face multe din lucrurile pe care si le doresc.

Ce poti face tu acum, adult fiind, sa iti cresti nivelul de incredere in fortele proprii? Poti sa faci un care sa te invete sa descoperi in tine resursele de care ai nevoie, poti face cursuri de dezvoltare de abilitati precum comunicare, gestionarea timpului, vanzari sau sa inveti o noua limba straina. Orice abilitate nou dobandita sau dezvoltata te va ajuta sa ai mai multa incredere in tine. Oricum, abilitatile trebuiesc apoi folosite pentru a vedea ca POTI! Ai curaj sa incerci, nu exista greseli ci doar lectii care te fac din ce in ce mai bun.

Daniela Irimia, trainer de dezvoltare personala ne propune urmatorii 3 pasi pentru a ne creste increderea in noi:

  1. Raspunde-ti la intrebarea NU AM INCREDERE CA CE?

Raspunde pana cand gasesti raspuns concret si identifici abilitatile pe care trebuie sa ti le dezvolti pentru a avea incredere ca poti face acel lucru. De exemplu, daca spui ca nu ai incredere ca vei lua permisul de conducere, analizeaza mai adanc pentru a identifica daca ai teama de examentul scris sau de proba practica apoi invata/ dezvolta-ti abilitatile care te vor ajuta ai incredere ca vei reusi.

 

  1. Identifica momente in care nu ai avut incredere, si cu toate astea ai reusit.

Fa acest exercitiu cand esti relxat si ai o stare buna de spirit. NOTEAZA cateva momente cheie in care ai avut success, chiar daca la inceput erai temator. Apoi REMEMOREAZA acele momente si retraieste sentimentul de increde pana cand le poti accesa foarte usor. Iar cand apar sentimentele lipsei de incredere in tine, acceseaza acele amintiri pozite, care iti vor reda increderea ca POTI. Vizualizarea este o tehnica foarte puternica de dezvoltare personala asa ca foloseste-o cu incredere.

 

  1. Raspunde-ti la intrebarea CARE ESTE CEL MAI RAU LUCRU CARE SE POATE INTAMPLA

Forteaza-ti mintea sa gaseasca cel mai rau scenariu a unei situatii. Nu o lasa sa se invarta in cerc si sa te tina captiv in sentimentul de teama. Cauta realist, care este cel mai rau lucru care se poate intampla. Va mai conta el peste 10 ani? Si vei vedea ca in majoriatea cazurilor, nimic nu este catastrofal si intotdeauna exista solutii.

 

Aceste exercitii de coaching te ajuta sa te cunosti mai bine, sa preiei controlul gandurilor tale sis a le folosesti pentru a te sustine in drumul tau spre succes. Increderea se construieste pas cu pas! Incepe!

Descarcă Gratuit Ebook-ul: ”A murit Facebook-ul?”

Descoperă cum funcționează Algoritmul Facebook în 2024 și cum să-l folosești pentru a-ți crește exponențial vizibilitatea și vânzările!

10 metode simple și la îndemâna oricui prin care să crești exponențial vizibilitatea și engagement-ul postărilor tale.

Un răspuns

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


litera.ro
10 metode simple și la îndemâna oricui

Descarcă Gratuit Ebook-ul: ”A murit Facebook-ul?”

Descoperă cum funcționează Algoritmul Facebook în 2024 și cum să-l folosești pentru a-ți crește exponențial vizibilitatea și vânzările!