Acasa » Dezvoltare personală » Nutriție » Despre minunile ceaiului alb asupra sănătății

Despre minunile ceaiului alb asupra sănătății

Printre beneficiile ceaiului alb asupra sănătății se numără: riscul redus de cancer sau al tulburărilor cardiovasculare și îmbunătățirea sănătății orale. Are proprietăți antioxidante și de anti-îmbătrânire care ajută la menținerea unui organism sănătos, a unui ten fără riduri și de asemenea, protejează pielea de efectele nocive ale razelor UV.

Proprietățile sale antibacteriene, protejează organismul de diversele bacterii care cauzează infecții, oferă ajutor diabeticilor în cazul scăderii nivelului de glucoză în plasmă, secreției crescute de insulină și a setei excesive (polydipsia). Aportul de ceai alb ajută la scăderea în greutate.

Există diferite tipuri de ceai pe piață, precum ceaiul verde, ceaiul negru, ceaiul de hibiscus și ceaiul de mușețel, ceaiuri cu care oamenii sunt obișnuiți, pe care le cunosc și pe care le găsesc în orice magazin de ceaiuri întrucât dintotdeauna consumul de ceai a adus o serie de  efecte pozitive asupra sănătății.

Deși este consumat precum orice altă băutură, acesta are o mulțime de beneficii pentru sănătate care pot fi luate în considerare după ce au fost efectuate mai multe studii atât în prezent, cât și în trecut. Datorită acestor beneficii, ceaiul alb este considerat o alternativă mai bună decât cafeaua, care conține un procent ridicat de cafeină.

Ceaiurile verzi și negre sunt la fel de benefice, dar ceaiul alb este supus celui mai simplu și scurt proces, ceea ce ajută la menținerea unor niveluri ridicate de substanțe fitochimice. Datorită modului de procesare, producția de ceai alb necesită mult mai puțin timp și forță de muncă.

Istoria sugerează că ar putea să provină din China, dar odată cu schimbarea dinastiei din China în trecut, producția de ceai alb s-a schimbat și ea. Iar cu timpul, diferite tipuri de ceai alb au fost create folosind un tip de frunze de ceai selectate cu grijă.

ceaiul alb

Bun antioxidant

 Prezența radicalilor liberi în organism este ceea ce duce la îmbolnăvirea organelor corpului. Ceaiul alb conține polifenoli care ajută la neutralizarea acestor radicali liberi, făcându-i mai puțin distructivi.

Rezultatele unui studiu demonstrează că acest ceai poate crește efectele antioxidante în  organe, precum și în plasmă. Un alt studiu a fost făcut pentru a investiga efectul neuroprotector al extractului de ceai alb asupra toxicității induse de peroxidul de hidrogen. Rezultatele acestui studiu au arătat că extractul de ceai alb cu proprietățile antioxidante ajută la neuroprotecția celulelor.

Are proprietăți anti-îmbătrânire

 De asemenea, prezența radicalilor liberi contribuie în mare măsură la un proces de îmbătrânire accelerat, care aduce și provocări asociate cu înaintarea în vârstă. Prin urmare, ceaiul alb poate să reducă și riscul îmbătrânirii premature.

Benefic în îngrijirea pielii

Ceaiul alb ajută la menținerea pielii sănătoase și tinere. Consumul acestui ceai este recomandat datorită proprietăților sale antioxidante care ajută la reparația rapidă și regenerarea pielii. Este, totodată, benefic în protejarea pielii împotriva efectelor luminii ultraviolete.

Îmbunătățește sănătatea orală

Printre beneficiile ceaiului alb se numără și îmbunătățirea sănătății orale. Prezența polifenolilor, flavonoidelor și taninurilor contribuie la inhibarea creșterii diferitelor bacterii care pot determina formarea plăcilor de tartru.

Conținutul de fluor din acest ceai poate fi, de asemenea, eficient în reducerea riscului formării cariilor dentare.

Ajută la prevenirea apariției cancerului

 La fel ca ceaiul verde, ceaiul alb poate fi benefic în prevenirea cancerului, cum ar fi cancerul pulmonar. Cercetările demonstrează că acest ceai este un potențial agent anticanceros, chemopreventiv și extractul său poate induce apoptoza (moartea celulară) și poate ajuta la prevenirea unei noi creșteri a celulelor în cazul cancerului  pulmonar. Are proprietăți antimutagene, de asemenea.

Descarcă Gratuit Ebook-ul: ”A murit Facebook-ul?”

Descoperă cum funcționează Algoritmul Facebook în 2024 și cum să-l folosești pentru a-ți crește exponențial vizibilitatea și vânzările!

10 metode simple și la îndemâna oricui prin care să crești exponențial vizibilitatea și engagement-ul postărilor tale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


litera.ro
10 metode simple și la îndemâna oricui

Descarcă Gratuit Ebook-ul: ”A murit Facebook-ul?”

Descoperă cum funcționează Algoritmul Facebook în 2024 și cum să-l folosești pentru a-ți crește exponențial vizibilitatea și vânzările!