Acasa » Dezvoltare personală » Productivitate » 5 sfaturi ca să începi să iubeşti trezitul de dimineaţă

5 sfaturi ca să începi să iubeşti trezitul de dimineaţă

Trezitul de dimineata… Am învăţat că atunci când am probleme pot să scap de ele prin mai multe moduri, dar cel mai rapid mod este înfruntarea directă. Urăsc şi iubesc trezitul de dimineaţă!

Iubesc trezitul de dimineaţă pentru că sunt foarte productiv, creativ, zilele par mai lungi şi de cele mai multe ori sunt zile de succes, zile în care sunt vesel, fericit. Şi ziua nu pare pierdută, ca atunci când mă trezesc pe la 11 sau 12 PM.

Urăsc trezitul de dimineaţă pentru că este singurul moment al zilei când pot vorbi cu obiectele – şi dimineaţă pot să vorbesc cu patul, care, jur, este extrem de convingător când îmi spune: „mai stai cu mine, mai dormi puţin!”. Desigur… mai urăsc trezitul de dimineaţă pentru că-i greu, pentru că ochii mi se închid şi eu trebuie să mă lupt cu ei, pentru că e frig, pentru că liniştea e asurzitoare şi pentru că lenea e cea mai bună prietenă a mea atunci. DAR GATA CU PLÂNSUL!

Cu toţii ne putem „antrena” să iubim trezitul de dimineaţă!

1. Nu te mai grăbi!

Graba strică treaba. Cea mai mare greşeală pe care o facem când trebuie să ne trezim de dimineaţă este că nu ne rezervăm destul timp ca să ne „trezim” cu adevărat până-n clipa când trebuie să plecăm de acasă.

Aşa că ajungem să ne grăbim: ne spălăm repede pe faţă, ne bem repede cafeaua, ne îmbrăcăm repede, facem totul repede şi în sictir maxim.

Soluţia ar fi să te trezeşti puţin mai devreme. Află cât timp îţi ia să te trezeşti cu adevărat – şi prin „să te trezeşti cu adevărat” nu mă refer la ridicat din pat, ci la o trezire completă – cât timp îţi ia să te simţi în regulă după momentul ridicării din pat, să nu te mai doară nimic, să nu mai ai nicio nevoie etc.

Eu mă trezesc cu măcar o oră şi jumătate înaintea clipei în care trebuie să plec de acasă. Atât de mult îmi ia să mă simt gata de plecare…

2. Mănâncă!

E dovedit faptul că masa de dimineaţă e cea mai importantă masă din zi… şi totuşi unii o sar din lipsă de timp – grabă.

Obişnuieşte-te să mănânci ceva în fiecare dimineaţă. Nu o să încep să recomand fructe, măsline sau pizza – mănâncă ce vrei, dar mănâncă – masa de dimineaţă o să-ţi dea energie şi o să te binedispună!

Contraargumentul: „Nu pot să mănânc dimineaţă pentru ca mă doare burta.” nu e valid – această „problemă” se rezolvă tot cu ajutorul primului punct: graba. Dacă nu te grăbeşti totul o să fie bine.

Dacă nu eşti obişnuit cu mâncatul de dimineaţă poate ar trebui să începi cu mărunţişuri: un fruct, un bol cu cereale, un iaurt … şi mai târziu măreşte meniul: nişte ouă fierte, nişte senvişuri cu de toate etc.

3. Entuziasmează-te!

N-am fost niciodată fanul rugăciunilor sau micilor poezioare motivaţionale pe care cică ar fi recomandat să le spui cu voce tare dimineaţă, dar sunt de acord cu faptul că este responsabilitatea fiecăruia dintre noi să ne AUTO-MOTIVĂM şi AUTO-ENTUZIASMĂM!

În dimineţile în care îmi dau seama că sunt cu fundul în sus (expresie folosită de mama mea pe tot parcursul copilăriei mele, descriind starea mea de spirit avută dimineaţă după dimineaţă, când mă trezeam devreme ca să plec la şcoală) mă forţez să mă gândesc la sutele de motive pentru care n-am de ce să fiu stresat, supărat sau întristat. De cele mai multe ori funcţionează.

În dimineţile în care nu sunt cu fundul în sus încerc să mă entuziasmez: dau radioul la maxim, dansez în timp ce-mi pregătesc cafeaua, ascult muzică energizantă – fac orice ca să mă simt fericit şi plin de energie, nerăbdător să fac ceea ce am de făcut.

4. Fă-ţi un plan optimist pentru azi!

Vizualizarea sau legea atracţiei nu sunt un truc magic, ci un truc ce ne modelează aşteptările şi atitudinea. Nu vreau să-ţi faci un plan optimist pentru azi doar aşa, ca să fie.

Vreau să-ţi faci un plan optimist pentru azi ca să ştii la ce să te aştepţi, ca Universul să ştie la ce te aştepţi, ca să vadă cei din jur prin atitudinea ta ceea ce vrei de la ziua de azi.

Nu e nimic magic, ci doar subconştient.

Ştii ce vei face azi? Bun, imaginează-ţi totul exact aşa cum ai vrea să iasă, optimist, frumos, cu o mărire de salariu şi orice altceva ce-ţi poţi imagina! Optimist să fie!

5. Arănjează-te!

Acum că ai destul timp (nu te mai grăbeşti) priveşte-te în oglindă puţin mai mult: asortează-ţi hainele, fă-ţi freza fără grabă, … cum ar zice americanii: „Take your time!„.

Fă-ţi timp să te simţi bine în hainele tale! Fă-ţi timp să-ţi placă de tine!

Acum eşti gata de plecat!

Acum eşti gata pentru o zi bună!

Acum nu mai urăşti dimineaţa!

Descarcă Gratuit Ebook-ul: ”A murit Facebook-ul?”

Descoperă cum funcționează Algoritmul Facebook în 2024 și cum să-l folosești pentru a-ți crește exponențial vizibilitatea și vânzările!

10 metode simple și la îndemâna oricui prin care să crești exponențial vizibilitatea și engagement-ul postărilor tale.

13 răspunsuri

  1. Si daca eu nu aud 2 telefoane mobile, unu fix si interfonu(in caz de urgenta) sunand?suna de se cutremura casa si eu nu aud nimic. si asta nu la 6 dimineata…ci la 8-9

    1. Alina, ai lăsat comentariul acesta la ora 8:50 dimineaţa, deci eşti pe drumul cel bun.

      Nu ştiu ce sfat să-ţi dau. Eu n-am trecut prin ce povesteşti tu. Poate rar de tot, când mă culc foarte-foarte târziu, chiar nu aud niciun telefon sunând, nicio alarmă, nu m-ar trezi nici sfârşitul lumii.

      Trebuie să-ţi educi corpul să se simtă bine, să vrea să se trezească la o anumită oră.

      Uite o idee: ia-ţi un câine care să te trezească dimineaţa că vrea afară, să-şi facă nevoile! 🙂

      1. Treaba cu cainele m-a ajutat si pe mine enorm. Chiar functioneaza de minune. 🙂
        In plus, cand esti motivat puternic de un lucru, nu exista sa nu te poti trezi. Si nu doar asta, ci o faci cu entuziasm. Asta venind de la un om care timp de 12 ani de scoala plus 6 de facultate, aproape ca plangea de nervi cand trebuia sa se ridice din pat inainte de 9 dimineata. 🙂

  2. Toate sfaturile sunt bune ,dar practica ne omoara.
    De cand ma stiu ,53 ani,nu imi place sa ma trezesc dimineata,am fost norocoasa in scoala ,am invatat mai mult dupa amiaza,apoi servici aveam dimineata ,dar in mare puteam gasi portite de a ajunge mai tarziu,mi-am dat demisia dupa 9 ani cand am avut ocazia sa stau acasa ,doar pentru a nu mai ma trezi dimineata.
    Ma trezesc doar daca este ceva foarte intemeiat si nu pot sa il fac mai tarziu.
    In fiecare zi cand ma trezesc si cand ma culc ,
    MULTUMESC!

  3. Ma omora trezitul de dimineata cand eram in scoala generala, liceu…dar de cand am venit la facultate, prefer cursurile de dimineata si nu ma trezesc mai tarziu de 8:30,nu mai pot,iar masa nu lipseste….foarte bune sfaturile, ziua e mai lunga cand te trezesti de dimineata si-ti faci treaba 🙂

  4. Eu ca sa reusesc sa ma trezesc de dimineata imi propun seara sa ma trezesc la respectiva ora (in cazul meu ora 05:00). Datorita acestui lucru corpul meu este pregatit ca sa faca efortul de a se trezi.

  5. Recunosc ca nu-s o persoana matinala, dar, cu siguranta, o sa schimb asta in noul an. Referitor la metode de happy-wake-up eu prefer sa scot capul 10-15 secunde pe geam si sa imi spun „Astazi va fi cea mai frumoasa/fascinanta zi din viata ta”. Si folosesc asta in special cand urmeaza o zi dificila.

  6. Ai scapat cel mai important aspect si anume sa te culci la ora potrivita si sa dormi un minim de 7 ore pe noapte. Altfel nu poate fi sustenabil pe termen lung. Poate sunt unii care sunt ok si cu 4-5 ore de somn pe noapte, dar sunt mai degraba exceptii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


litera.ro
10 metode simple și la îndemâna oricui

Descarcă Gratuit Ebook-ul: ”A murit Facebook-ul?”

Descoperă cum funcționează Algoritmul Facebook în 2024 și cum să-l folosești pentru a-ți crește exponențial vizibilitatea și vânzările!