Acasa » Dezvoltare personală » Nu suntem limitaţi, noi ne limităm

Nu suntem limitaţi, noi ne limităm

Se spune că „Ce-i prea mult strică.” şi eu unul nu contest acest lucru: a bea prea mult alcool nu e bine, a te suprasolicita fizic nu e bine… şi aş mai putea continua cu exemple din viaţa mea.

Întrebarea mea este: Oare chiar TOT CE E PREA MULT STRICĂ? Răspunsul meu ar fi: „Nu”… Dar tind să cred că raspunsul cel mai corect este: „Da, tot ce e prea mult strică dacă noi gândim asta.”.

Am observat că anumiţi oameni din jurul meu trăiesc după principiul „Ce-i prea mult strică.”, iar asta n-ar fi un lucru rău dacă l-ar aplica într-un mod corect în viaţa lor.

Ştiţi sentimentul acela când cereţi cuiva ceva şi apoi aţi vrea să cereţi mai mult dar… nu o mai faceţi pentru că aveţi impresia că aţi cerut prea mult? Acest „sentiment” nu este de fapt doar un sentiment, ci este o ACŢIUNE! Te opreşti din cerut, te limitezi, îţi dai seama că ar fi cazul să te opreşti. Este o acţiune de autolimitare (dacă îmi este permis să o numesc aşa).

Care-s limitele?

Ideea este că noi nu suntem limitaţi chiar din toate punctele de vedere. Da, ca oameni avem o înălţime (în centimetri mă refer) anume şi nu creştem mai mari după o anumită vârstă… dar putem să bem alcool până murim (au mai făcut şi alţi oameni chestia asta). Moartea fiind limita dată de la natură, dar nu limita impusă de noi înşine.

Ideea este: care-s limitele noastre? Păi acest lucru doar noi îl ştim şi doar noi îl hotărâm. 🙂

Nu te limita când nu trebuie!

Din păcate uneori noi ne limităm atunci când nu este cazul. Ai auzit oameni zicând: „Eu nu vreau să iau o notă mare la Bacalaureat, vreau doar să-l iau.” sau „Eu aş vrea să ajung actor dar nu am nicio şansă, aşa că mai bine mă angajez casier.”? Bine, aceste două exemple poate nu-s cele mai strălucite… dar sunt două exemple ce exemplifică (exemplele exemplifică, nu?) sute de situaţii din viaţa reală.

Scara succesului nu este niciodată aglomerată pe treapta cea mai de sus.

– Napoleon Hill

Nu-i oare mai bine să ţintim sus şi să eşuam (ca apoi să mai ţintim de câteva ori până reuşim să nimerim ţinta) decât să ţintim jos şi să nimerim ţinta din prima fără să depunem efort prea mare?

Descarcă Gratuit Ebook-ul: ”A murit Facebook-ul?”

Descoperă cum funcționează Algoritmul Facebook în 2024 și cum să-l folosești pentru a-ți crește exponențial vizibilitatea și vânzările!

10 metode simple și la îndemâna oricui prin care să crești exponențial vizibilitatea și engagement-ul postărilor tale.

6 răspunsuri

  1. @NightOn – Da, aşa este! Şi asta-mi aminteşte de ce-mi zicea mama când eram mic: „Nu există ‘nu pot’, exista ‘nu vreau’…” 🙂

    @Ioan Nicuţ – Ştiu, asta-i şi ideea… Aş vrea ca oamenii care beau prea mult alcool să înceapă să se limiteze în această privinţă iar cei care pe plan personal ţintesc prea jos să nu se mai limiteze. 🙂 Încet-încet poate pot ajuta câţiva oameni.

  2. @Ariel – Am vrut și eu (tot felul de chestii pe care le consideram pozitive) foarte mult timp pentru alții. Fără succes. Sunt sigur că poți să-i ajuți dacă și ei vor asta.

  3. e fain articolulchiar asa ne punem limete acolo unde nu e cazul si le depasim pe cele care nu le punem ciudat

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


litera.ro
10 metode simple și la îndemâna oricui

Descarcă Gratuit Ebook-ul: ”A murit Facebook-ul?”

Descoperă cum funcționează Algoritmul Facebook în 2024 și cum să-l folosești pentru a-ți crește exponențial vizibilitatea și vânzările!