Acasa » Atitudine » Optimism » 5 mituri despre sushi pe care să NU le crezi

5 mituri despre sushi pe care să NU le crezi

În era digitală, tot mai mulţi bucureşteni aleg să îşi comande online mâncarea, iar sushi este unul dintre alimentele preferate ale acestora. Popularitatea crescândă a acestui tip de mâncare japoneză se reflectă şi în numărul de restaurante bucureştene ce îl au în meniu.

 

Sushi Garden, Sushi Island ori Tokidam sunt doar trei exemple de localuri care prepară şi livrează deliciosul preparat japonez, dar există şi foarte multe alternative, dacă vrei să mănânci sushi în Bucureşti. Ce este, totuşi, sushi? Având ca principal ingredient orezul acrit cu oţet, acest fel de mâncare combină şi alte elemente, în general peşte ori creveţi. Are forma unui rulou şi se serveşte cel mai des cu sos de soia, ghimbir sau wasabi, dar nu este obligatoriu să fie acompaniat de acestea.

 

Aşa cum foarte mulţi oameni sunt pasionaţi de sushi, există şi opinii sceptice, care au dus la apariţia unor idei false legate de mâncarea japoneză. Îţi prezentăm cinci dintre aceste mituri, pe care nu ar trebui să le laşi să stea în calea bucuriei de a savura o porţie bună de sushi.

 

Mit 1 – Trebuie să ai mereu sake lângă sushi

Tradiţia japoneză spune că berea trebuie să însoţească sushi-ul pe masă, dar atunci când preparatul s-a extins la nivel internaţional, oamenii au preferat să-l combine cu ceva tot tradiţional japonez. Astfel, au recurs la sake, care a ajuns să fie o băutură asociată instantaneu cu sushi. Numai că sake şi sushi nu formează în mod obligatoriu o pereche, iar o alternativă accesibilă poate fi chiar berea.

Mit 2 – Ghimbirul murat de lângă sushi este garnitura acestuia

Rolul ghimbirului murat este acela de a reda papilelor gustative capacitatea de a simţi pe deplin gusturile, după ce au gustat deja multiple sortimente. Mai ales în cazul peştelui, aliment puternic aromat, este necesar ca papilele gustative să fie imediat relaxate pentru a se bucura şi de celelalte elemente ale mesei. Cum în reţetele de sushi sunt întotdeauna implicate mai multe sortimente de peşte, ghimbirul funcţionează excelent ca suport de reîmprospătare a gustului.

Mit 3 – Trebuie să foloseşti sos de soia

Foarte puternic aromat, sosul de soia are particularitatea de a putea acoperi gustul celor mai multe dintre ingredientele folosite la prepararea sushi. Este de evitat folosirea din belşug a acestui sos, mai ales că în mod tradiţional, japonezii folosesc nikiri. Nikiri este o combinaţie de sos de soia cu supă, condimente şi sake, ceea ce îi ia sosului de soia din tărie. Cum nu suntem, totuşi, în Japonia, poţi folosi sosul de soia obişnuit, dar evită să o faci în cantitate prea mare.

Mit 4 –  Trebuie să adaugi mereu wasabi

Wasabi este un ingredient pe care majoritatea bucătarilor îl folosesc la prepararea sushi, dar unii consumatori aleg să adauge o extra-doză de pastă de wasabi atunci când consumă mâncarea asiatică. Cu un gust foarte puternic care parcă îţi curăţă respiraţia, dar te şi îneacă puţin în acelaşi timp, wasabi este elementul de care mulţi dintre cei ce aleg să mănânce sushi fug sau care îi poate face chiar să nu mai vrea să opteze pentru acest fel de mâncare.

 

Totuşi, nu este deloc obligatorie adăugarea de wasabi la sushi, pentru că aroma specifică pastei există deja în reţeta preparatului din Japonia. Dacă îţi comanzi sushi în Bucureşti, ai opţiunea de a cere să nu fie adăugat wasabi în plus.

 

Mit 5 – Sushi este o mâncare scumpă

Deşi nu este o mâncare de tip fast food, sushi a devenit un aliment foarte accesibil şi disponibil atât în restaurante, cât şi pe rafturile supermarketurilor. Experienţa unei porţii de sushi mâncate într-un restaurant cu specific este un aparte, dar poţi opta pentru variante mai accesibile. Dacă n-ai încredere în abilităţile tale de bucătar, poţi opta oricând pentru o porţie de sushi comandată online, iar costul va fi agreabil.

 

Aşadar, dacă eşti pasionat de sushi, trebuie să ştii că ai foarte multe variante de a pune mâna pe o porţie din gustosul şi sănătosul aliment japonez. Poţi merge la restaurant, poţi achiziţiona sushi din supermarket sau poţi opta pentru o comandă online. Nu trebuie să îţi faci griji de preţ, pentru că există şi variante foarte accesibile, iar ghimbirul, sake, sosul de soia şi wasabi nu reprezintă în niciun caz ingrediente indispensabile pentru o porţie bună de sushi.

Descarcă Gratuit Ebook-ul: ”A murit Facebook-ul?”

Descoperă cum funcționează Algoritmul Facebook în 2024 și cum să-l folosești pentru a-ți crește exponențial vizibilitatea și vânzările!

10 metode simple și la îndemâna oricui prin care să crești exponențial vizibilitatea și engagement-ul postărilor tale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


litera.ro
10 metode simple și la îndemâna oricui

Descarcă Gratuit Ebook-ul: ”A murit Facebook-ul?”

Descoperă cum funcționează Algoritmul Facebook în 2024 și cum să-l folosești pentru a-ți crește exponențial vizibilitatea și vânzările!