Acasa » Atitudine » Te plângi? Renunţă la acest sport!

Te plângi? Renunţă la acest sport!

Probleme, Probleme, Probleme…

A te plânge poate fi asemănat cu un sport. Foarte mulţi oameni se plâng de problemele lor fără să-şi dea seama ce greşeală mare fac. Hai să punem problema astfel: Tu cum te simţi când cineva îşi descarcă toate problemele şi plângerile în faţa ta?

Nimănui nu-i place să se afle în preajma cuiva care se plânge mereu… cu excepţia, poate, a altor persoane care se plâng şi ele mereu. Cu toţii ne plângem la un moment dat. Ori pentru că ne place să fim compătimiţi, ori pentru că suntem făcuţi să ne plângem… nu contează. Ideea este: Ai grijă cât te plângi!

„Mă doare spatele îngrozitor!”

Ai momente când spui şi tu asta? Foarte rău. De acum înainte gândeşte-te că nu rezolvi absolut NIMIC zicând-o. Nimeni nu are ce să-ţi facă dacă te doare spatele. Spune asta unui doctor… dar nu o spune în toiul zilei când eşti la şcoală sau serviciu, alături de colegi sau prieteni. În plus… ţi-am mai zis că subconştientul te aude.

Gândeşte-te că suntem colegi de birou. Tu te concentrezi pe treaba ta, eu pe a mea. Brusc îţi zic: „Mi-e greaţă… Azinoapte am vomat îngrozitor de mult. Sper să nu se repete.”. Cum te simţi? Ţi-am stricat ziua? M-a ajutat pe mine cu ceva faptul că ţi-am zis? Deloc.

Fă un test…

Încearcă să te plângi câtorva persoane despre durerile tale. Nu cere sfaturi. Plânge-te şi atât. Numără cât îi ia persoanei respective să schimbe subiectul. Vei observa că TOATĂ LUMEA vrea să scape de tine când te plângi. Nu ne pasă. Sau ne pasă… dar chiar nu te putem ajuta. Şi nici tu nu vrei să primeşti ajutor. Pentru ajutor zici: „Hei, mă doare capul, ai o pastilă?”… nu zici: „Mă doare capul îngrozitor! Îmi bubuie! Mă simt oribil!”.

Problemele, ca şi copiii, cresc dacă le hrăneşti.

Lady Holland

Dacă plouă este o zi oribilă… sau nu?

Aţi observat că avem stupidul obicei de a spune că o zi ploioasă este o zi urâtă? Jeff Keller spune că dacă asociăm mereu o zi ploioasă cu o „zi îngrozitoare” ne vom programa să reacţionăm într-un mod negativ în toate zilele ploioase. Şi aşa şi este. De câte ori nu ne trezim zicând: „Ce zi urâtă!” cuiva în tramvai doar pentru că plouă? Hai să schimbăm asta.

Este o zi ploioasă, dar e minunată!”

A te plânge înseamnă a pierde timpul

Gândeşte-te că Eddie Rickenbacker a plutit în derivă pe o plută de salvare timp de 21 de zile în Pacific. Ce crezi că a spus când a fost găsit în viaţă şi dus acasă?

Dacă aveţi atâta apă proaspătă câtă doriţi să beţi şi atâta mâncare câtă vreţi să mâncaţi, ar trebui sa nu vă plângeţi niciodată de nimic.

În timpul cât te plângi încearcă să-ţi rezolvi problemele. Nu mai pierde timpul răspândind informaţia negativă. Răspândeşte informaţia pozitivă.

Nu vreau să fiu înţeles greşit…

Nu, eu nu spun că a cere sfaturi este greşit. Dacă ai o problemă şi o persoană care este dispusă să-ţi audă problema şi să te ajute apoi în rezolvarea ei totul este în regulă. Totodată nu spun că ar trebui să-ţi ignori problemele. Ar trebui să le rezolvi.

Descarcă Gratuit Ebook-ul: ”A murit Facebook-ul?”

Descoperă cum funcționează Algoritmul Facebook în 2024 și cum să-l folosești pentru a-ți crește exponențial vizibilitatea și vânzările!

10 metode simple și la îndemâna oricui prin care să crești exponențial vizibilitatea și engagement-ul postărilor tale.

23 de răspunsuri

  1. Problema unor persoane e ca nu se pot abtine. Trebuie sa se planga din orice, chiar si din nimicuri, doar pentru a atrage atentia asupra lor. Si evident, tot exagerand si plangandu-se de ceea ce nu le convine, ajung sa se simta mult mai rau. Totul tine de atitudine, exact cum ai zis si tu.
    O solutie buna de a uita de probleme si alte cele ar fi sa se simta bine. In loc sa se planga tuturor ca sunt obositi sau ca ii doare capu’, ar putea sa faca ceva ce le place sau pur si simplu sa se simta bine alaturi de prieteni.

  2. „Tu cum te simţi când cineva îşi descarcă toate problemele şi plângerile în faţa ta?”…pe de o parte ma simt bine ca persoana respectiva are incredere in mine sa-si spuna problemele personale, pe de alta parte ma bucur ca eu nu am problemele ei/lui (observand ca se poate si mai rau)…si pe de alta parte ma simt prost pentru ca nu pot ajuta persoana respectiva…iar o persoana care se plange tot timpul o consider slaba(slaba de inger, cu un caracter slab,cu un psihic slab) in preajma careia nu vreau sa stau dar despre care as vrea sa stiu uneori, pentru ca ai posibilitatea sa vezi cum nu ar trebui sa fi, ai posibilitatea sa te identifici cu unele trasaturi ale unei astfel de persoane si astfel sa te trezesti si sa-ti corectezi atitudinea fata de evenimentele mai putin placute din viata ta

  3. Genial, genial, genial!
    As printa articolul asta si l-am pune prin tot orasul.
    La noi „plansul” a ajuns o forma de politete. Enervant.

  4. Dar totusi ce parerea aveti despre plansul asta ca forma de descarcare a energiei negative? Da, sunt de acord ca nimeni nu e obligat sa ne asculte vaicarelile, dar ca si tehnica, eu zic ca functioneaza.

  5. Frumos articolul! Am observat ca atunci cand ma plang nu reusesc sa dau randamentul pe care ar trebui sa il dau pentru a face tot ceea ce trebuie sa fac.

    Nu demult am citit un articol in care se spunea sa incerci sa nu te plangi o luna. Am incercat sa fac asta timp de doua zile si a fost foarte tare. Nu ma mai gandeam deloc la lucrurile care nu pot si schimbate ci doar pe rezolvarea problemelor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


litera.ro
10 metode simple și la îndemâna oricui

Descarcă Gratuit Ebook-ul: ”A murit Facebook-ul?”

Descoperă cum funcționează Algoritmul Facebook în 2024 și cum să-l folosești pentru a-ți crește exponențial vizibilitatea și vânzările!