23

Te plângi? Renunţă la acest sport!

Probleme

Probleme, Probleme, Probleme…

A te plânge poate fi asemănat cu un sport. Foarte mulţi oameni se plâng de problemele lor fără să-şi dea seama ce greşeală mare fac. Hai să punem problema astfel: Tu cum te simţi când cineva îşi descarcă toate problemele şi plângerile în faţa ta?

Nimănui nu-i place să se afle în preajma cuiva care se plânge mereu… cu excepţia, poate, a altor persoane care se plâng şi ele mereu. Cu toţii ne plângem la un moment dat. Ori pentru că ne place să fim compătimiţi, ori pentru că suntem făcuţi să ne plângem… nu contează. Ideea este: Ai grijă cât te plângi!

„Mă doare spatele îngrozitor!”

Ai momente când spui şi tu asta? Foarte rău. De acum înainte gândeşte-te că nu rezolvi absolut NIMIC zicând-o. Nimeni nu are ce să-ţi facă dacă te doare spatele. Spune asta unui doctor… dar nu o spune în toiul zilei când eşti la şcoală sau serviciu, alături de colegi sau prieteni. În plus… ţi-am mai zis că subconştientul te aude.

Gândeşte-te că suntem colegi de birou. Tu te concentrezi pe treaba ta, eu pe a mea. Brusc îţi zic: „Mi-e greaţă… Azinoapte am vomat îngrozitor de mult. Sper să nu se repete.”. Cum te simţi? Ţi-am stricat ziua? M-a ajutat pe mine cu ceva faptul că ţi-am zis? Deloc.

Fă un test…

Încearcă să te plângi câtorva persoane despre durerile tale. Nu cere sfaturi. Plânge-te şi atât. Numără cât îi ia persoanei respective să schimbe subiectul. Vei observa că TOATĂ LUMEA vrea să scape de tine când te plângi. Nu ne pasă. Sau ne pasă… dar chiar nu te putem ajuta. Şi nici tu nu vrei să primeşti ajutor. Pentru ajutor zici: „Hei, mă doare capul, ai o pastilă?”… nu zici: „Mă doare capul îngrozitor! Îmi bubuie! Mă simt oribil!”.

Problemele, ca şi copiii, cresc dacă le hrăneşti.

Lady Holland

Dacă plouă este o zi oribilă… sau nu?

Aţi observat că avem stupidul obicei de a spune că o zi ploioasă este o zi urâtă? Jeff Keller spune că dacă asociăm mereu o zi ploioasă cu o „zi îngrozitoare” ne vom programa să reacţionăm într-un mod negativ în toate zilele ploioase. Şi aşa şi este. De câte ori nu ne trezim zicând: „Ce zi urâtă!” cuiva în tramvai doar pentru că plouă? Hai să schimbăm asta.

Este o zi ploioasă, dar e minunată!”

A te plânge înseamnă a pierde timpul

Gândeşte-te că Eddie Rickenbacker a plutit în derivă pe o plută de salvare timp de 21 de zile în Pacific. Ce crezi că a spus când a fost găsit în viaţă şi dus acasă?

Dacă aveţi atâta apă proaspătă câtă doriţi să beţi şi atâta mâncare câtă vreţi să mâncaţi, ar trebui sa nu vă plângeţi niciodată de nimic.

În timpul cât te plângi încearcă să-ţi rezolvi problemele. Nu mai pierde timpul răspândind informaţia negativă. Răspândeşte informaţia pozitivă.

Nu vreau să fiu înţeles greşit…

Nu, eu nu spun că a cere sfaturi este greşit. Dacă ai o problemă şi o persoană care este dispusă să-ţi audă problema şi să te ajute apoi în rezolvarea ei totul este în regulă. Totodată nu spun că ar trebui să-ţi ignori problemele. Ar trebui să le rezolvi.

Ariel
 

Click Here to Leave a Comment Below 23 comments
Daniela - 14/01/2010

Problema unor persoane e ca nu se pot abtine. Trebuie sa se planga din orice, chiar si din nimicuri, doar pentru a atrage atentia asupra lor. Si evident, tot exagerand si plangandu-se de ceea ce nu le convine, ajung sa se simta mult mai rau. Totul tine de atitudine, exact cum ai zis si tu.
O solutie buna de a uita de probleme si alte cele ar fi sa se simta bine. In loc sa se planga tuturor ca sunt obositi sau ca ii doare capu’, ar putea sa faca ceva ce le place sau pur si simplu sa se simta bine alaturi de prieteni.

Reply
DUDAEV - 01/02/2010

Adevarul este ca nu eeste bine sa te plingi dar sa te descarci mai trebe este parerea mea

Reply
Nu există “n-am timp”! | Motivonti - Te ţine motivat. - 27/05/2010

[…] scuză este foarte proastă. AI TIMP! TOŢI AVEM TIMP! Nu te mai plânge că nu ai timp, căci eu unul nu o să te cred […]

Reply
dani - 02/06/2010

pfff…

Reply
dani - 03/06/2010

„Tu cum te simţi când cineva îşi descarcă toate problemele şi plângerile în faţa ta?”…pe de o parte ma simt bine ca persoana respectiva are incredere in mine sa-si spuna problemele personale, pe de alta parte ma bucur ca eu nu am problemele ei/lui (observand ca se poate si mai rau)…si pe de alta parte ma simt prost pentru ca nu pot ajuta persoana respectiva…iar o persoana care se plange tot timpul o consider slaba(slaba de inger, cu un caracter slab,cu un psihic slab) in preajma careia nu vreau sa stau dar despre care as vrea sa stiu uneori, pentru ca ai posibilitatea sa vezi cum nu ar trebui sa fi, ai posibilitatea sa te identifici cu unele trasaturi ale unei astfel de persoane si astfel sa te trezesti si sa-ti corectezi atitudinea fata de evenimentele mai putin placute din viata ta

Reply
5 sfaturi ca să începi să iubeşti trezitul de dimineaţă | Motivonti - 19/03/2012

[…] Urăsc trezitul de dimineaţă pentru că este singurul moment al zilei când pot vorbi cu obiectele – şi dimineaţă pot să vorbesc cu patul, care, jur, este extrem de convingător când îmi spune: “mai stai cu mine, mai dormi puţin!”. Desigur… mai urăsc trezitul de dimineaţă pentru că-i greu, pentru că ochii mi se închid şi eu trebuie să mă lupt cu ei, pentru că e frig, pentru că liniştea e asurzitoare şi pentru că lenea e cea mai bună prietenă a mea atunci. DAR GATA CU PLÂNSUL! […]

Reply
Ioana - 17/09/2012

Genial, genial, genial!
As printa articolul asta si l-am pune prin tot orasul.
La noi „plansul” a ajuns o forma de politete. Enervant.

Reply
    Ariel - 17/09/2012

    Haha, bună idee! 😀

    Reply
Există un singur secret când vine vorba de inspiraţie... sau cum faci să ai inspiraţie | Motivonti - 08/10/2012

[…] “Nu am inspiraţie” este o scuză proastă. Este un mod de a ne plânge. Este o “scăpare”. O scuză. E o […]

Reply
travelgossips - 08/10/2012

Dar totusi ce parerea aveti despre plansul asta ca forma de descarcare a energiei negative? Da, sunt de acord ca nimeni nu e obligat sa ne asculte vaicarelile, dar ca si tehnica, eu zic ca functioneaza.

Reply
Fă ceea ce contează cu adevărat şi nu-ţi mai permite plictiseala... | Motivonti - 09/10/2012

[…] să citim, să ne plimbăm, să vedem câte lucruri frumoase putem descoperi în întreaga lume? Ne plângem că nu avem timp să cunoaştem oameni noi, să mergem la un concerte, să ieşim la o cafea, să […]

Reply
Alex Pop - 20/10/2012

Frumos articolul! Am observat ca atunci cand ma plang nu reusesc sa dau randamentul pe care ar trebui sa il dau pentru a face tot ceea ce trebuie sa fac.

Nu demult am citit un articol in care se spunea sa incerci sa nu te plangi o luna. Am incercat sa fac asta timp de doua zile si a fost foarte tare. Nu ma mai gandeam deloc la lucrurile care nu pot si schimbate ci doar pe rezolvarea problemelor.

Reply
"Nu, nu depun nicio reclamaţie pentru că nu le va face nimeni nimic!" | Ariel Constantinof BlogAriel Constantinof Blog - 23/10/2012

[…] E frumos să ne plângem. E uşor pe plan personal să cauţi un umăr şi să plângi pe el. Dar nu-i productiv. […]

Reply
Nu-ti mai permite plictiseala! « Neclintit - 31/10/2012

[…] Ne plângem că nu avem timp să cunoaştem oameni noi, să mergem la un concerte, să ieşim la o cafea, să ne plimbăm în parcuri. Nu avem timp să mergem la coafor, la cumpărături, la un film, să facem modificări în casă… dar totuşi îndrăznim să spunem că ne plictisim? […]

Reply
haine barbati - 11/01/2013

Asta e sport national …

Reply
haine barbati - 01/05/2013

„Vaitatu” e boala nationala

Si eu inca ma tratez desi la mine e mai mult o chestie de gandire pozitiva care nu o am tot timpu dar lucrez la ea …

Reply
Să fiu tot mai bun, acesta-i scopul meu! - Dezvoltare personala cu Motivonti - 03/08/2015

[…] Dacă ești unul din acei oameni care a mai citit câte o carte de dezvoltare personală probabil că știi deja că „a te plânge” nu-i bine. […]

Reply
Învinge-ţi emoţiile cu kung fu! - Dezvoltare personala cu Motivonti - 03/08/2015

[…] Nimeni nu se aşează jos la o discuţie cu sine despre rădăcina problemei sale. Nu! De ce să ne folosim creierul când inima funcţionează perfect? Când se întâmplă ceva a€œnefast – a€“şa zicem – nimeni nu stă să analizeze cauza, sursă sau cum se poate rezolva. Toată lumea zace în depresie şi îşi plânge de milă. […]

Reply
Motivaţionalul de luni dimineaţă - Dezvoltare personala cu Motivonti - 03/08/2015

[…] Gata cu scuzele. 🙂 El nu se plânge. […]

Reply
Motivaţionalul de luni dimineaţă - Dezvoltare personala cu Motivonti - 03/08/2015

[…] Cum este vorba aceea care spune că „Abia atunci când nu mai ai ceva înţelegi cât de mult valora.”… Priviţi la aceşti oameni ce îşi pierd (la propriu) picioarele prin războie civile şi apoi joacă fotbal. Mie mi se pare umitor. 🙂 Aceşti oameni sunt mult mai puternici ca noi, cei cărora nu le lipseşte nimic. Ei nu se plâng! […]

Reply
5 sfaturi ca sa incepi sa iubesti trezitul de dimineata - 05/02/2018

[…] Urăsc trezitul de dimineaţă pentru că este singurul moment al zilei când pot vorbi cu obiectele – şi dimineaţă pot să vorbesc cu patul, care, jur, este extrem de convingător când îmi spune: „mai stai cu mine, mai dormi puţin!”. Desigur… mai urăsc trezitul de dimineaţă pentru că-i greu, pentru că ochii mi se închid şi eu trebuie să mă lupt cu ei, pentru că e frig, pentru că liniştea e asurzitoare şi pentru că lenea e cea mai bună prietenă a mea atunci. DAR GATA CU PLÂNSUL! […]

Reply

Leave a Reply: